top of page
3D_IK_MM_KIMPEN_L.jpg
        De belofte aan Maria Magdalena
Lezing door Geert Kimpen

Zaterdag 30 september

Lezing De Belofte aan Maria Magdalena

Door auteur Geert Kimpen. 

Haar verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd

 

Het was eigenlijk geen keuze voor Geert Kimpen om dit boek over Maria Magdalena te schrijven. Het was het inlossen van een belofte.

Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven.

Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren. 

Tijdens deze lezing neemt Geert Kimpen je mee op zijn reis bij het tot stand komen van dit boek dat hem tot het uiterste uitdaagde in zijn man-zijn en schrijverschap. Hoe hij ontdekte dat precies die reflexen die ervoor zorgden dat niet alleen Maria Magdalena maar ook het vrouwelijke in het algemeen, duizenden jaren lang onderdrukt werden, ook in hemzelf zaten. Hoe hij moest leren zich over te geven en te buigen voor het vrouwelijke. 

Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een hoer en zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam. 

Een middag als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke.

Omdat elke vrouw een godin is 

Komt dat zien en horen!

Over het boek

Ik, Maria Magdalena

‘Ik ben de vrouw die uitgegumd werd, maar niet werd vergeten. Door alle eeuwen heen hebben vrouwen mij gehoord. Vrouwen hebben zich met mij verbonden en hebben zich met mij geïdentificeerd. Omdat ze wisten waar ik voor stond. Omdat ze wisten dat er zoveel meer was dan wat de mannen hun vertelden, dan wat zelfs hun eigen moeders hun vertelden, omdat ze erin waren gaan geloven, tot ze voelden dat het anders zat.’

 

Maria Magdalena spreekt.

Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet.

Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben? Zal ze durven om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? Zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal?

Haar nooit eerder vertelde verhaal na de kruisiging.

Gebaseerd op eeuwenoude legenden, verboden apocriefe geschriften, teruggevonden gnostische boeken en evangeliën en de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti, reconstrueerde auteur Geert Kimpen Maria Magdalena’s verhaal in deze inspirerende roman.

 

Datum en tijd: Zaterdag 30 september van 14.00 uur tot 16.30 uur

Plaats: Zaal van Verenigingsgebouw Willem Tell, Kerkenstraat 17 7064BH Silvolde

Entree: € 20, inclusief 1 consumptie, contant ter plekke te betalen. 

Aanmelden via de mail bij Willy ter Berg: dewitteroosnu@gmail.com

GeertKimpenFoto1.jpg
image.jpg
bottom of page