top of page

Zaterdag 13 april: dagworkshop

Awaken the Snake
Soul Trance

 

Met Joyce Hellendoorn en Loylou van Asbeck

 

Ik ben heel blij om deze dag mede te organiseren en dat Loylou en Joyce dit komen geven in de Achterhoek! Een hele bijzondere dag met een uniek aanbod. Soul Trance is een bijzondere combinatie van stemwerk en trance dans. Trance dans is een sjamanistische trancereis waarbij je geblinddoekt danst waardoor je volledig met je aandacht bij jezelf en in je lichaam kunt blijven. Klank geven aan dat wat je tegen komt tijdens je reis is een bijzondere extra tool die je, samen met je beweging, kan helpen datgene door te laten stromen wat je blokkeert.
 

Awaken the Snake is Snakemedicine. De Slang is het symbool van transformatie, het afleggen van een oude huid die niet meer dient of waar je bent uitgegroeid. Ook is de slang verbonden met genezing, denk maar aan de esculaap-het symbool dat artsen gebruiken. Maar de slang gaat nog over veel meer, het is ook een symbool voor vrouwelijke kracht, wijsheid, onafhankelijkheid en mysterie. Het is dan ook een heel persoonlijke reis, die je gaat maken die dag.
 

Loylou en Joyce zullen voorlezen uit eigen werk, over de cultus rond de Slangengodin en iets delen over hun eigen verbinding met de slang.

In de ochtend gaan we ons lichaam lekker in beweging brengen door middel van dans op de heerlijke muziek van Loylou. Daarna laat Joyce je genieten van je eigen resonerende klanken. Voelen waar het niet stroomt en daar vervolgens klank aan geven. Dit alles neem je mee naar je trance dans.
 

In de middag nemen we jullie mee in een meditatie waarin we onze innerlijke slangen in ons bekken activeren. Met deze energie nemen we jullie mee op reis. Door geblindoekt te dansen op de magische klanken van live muziek en de fantastische muziek die Loylou draait.

Trance dans is namelijk een sjamanistische vorm van dansen waarbij je danst met een blinddoek en als het ware een reis maakt, een trance reis. Een soort droomwereld in stapt, terwijl je heel bewust met je beide benen op de grond danst. Een reis waarbij je vragen kunt stellen en antwoorden vindt in jouw onderbewuste. Een reis waarin je patronen kunt doorbreken of gewoonweg heerlijk dicht bij jezelf kunt dansen vanwege die blinddoek.

'Maar is dat dan niet eng, dansen met een blinddoek? Bots je dan niet tegen iedereen op?'

Nou nee, je kunt je denk ik wel voorstellen dat al je zintuigen op scherp staan en dat je wel degelijk aanvoelt of er mensen in de buurt zijn, het houdt je juist nog meer met beide benen op de grond. Daarbij dragen wij, Joyce en Loylou, natuurlijk geen blinddoek en zorgen wij er dus ook voor dat mensen niet tegen elkaar opbotsen.

Soul Trance is een andere vorm waar het werk van Loylou en Joyce samenkomt en waarbij je tijdens de dans ook nog eens klank maakt, als en wanneer je dat wilt. Klank kan je helpen om als het ware door bepaalde 'obstakels' heen te dansen, mochten die er zijn. Daarbovenop gaat Joyce ook nog eens live muziek maken en combineert ze dat soms met de muziek die Loylou heeft uitgezocht.

Jaren geleden gaven Loylou en Joyce al Soul Trance avonden, 
deze keer hebben ze er een volle dag van gemaakt zodat we de hele ochtend hebben om een diepe verbinding met het lichaam te maken door middel van dans, adem en stem. In de middag gaan we door middel van een meditatie en lichaamswerk heel zacht en vloeiend de trance dans in.

En het thema van deze keer... Loylou en Joyce voelen zich beiden zeer verbonden met de slang. Als krachtdier, vanuit het aardse sjamanisme en zeker ook met oeroude versluierde kosmische kennis rondom de slang. Licht en schaduw, het wordt jouw eigen persoonlijke reis. Daarbij kwam ik ( Joyce) de slang veelvuldig tegen tijdens het schrijven van mijn boek en zal ik daar ook een en ander over delen.

En dan nog een veelgehoorde vraag...
'Is het alleen voor vrouwen?'
Nee, het is zeker ook voor mannen!

 

Info over de dag:

Het vindt plaats in Zeddam, in het dorpshuis, in het mooie Montferland.

Adres is Gerrit Varwijkplein 25

Datum en tijd: zaterdag 13 april van 10 uur tot 17.00 uur.

Aanmelding en betaling is alleen via Hipsy, via deze link:

 https://hipsy.nl/shop/42702-awaken-the-snake

 

Let op: tot 1 maart is er vroegboekkorting, dan kost de hele dag, inclusief drinken en lekkers €95 , daarna wordt het € 120. Lunch doen we met potluck, dwz, ieder neemt wat lekkers en gezonds mee.

Mocht er later onverhoopt iets gebeuren waardoor je niet kunt, dan is het alleen mogelijk om de ticket zelf door te verkopen.

 

Een paar reviews van deelnemers:

 

Chantal: Een heerlijke dag met dans en stem/geluid onder bezielde begeleiding van Joyce en Loylou. Gedurende de dag kwam in mijn lijf steeds meer ruimte en werd gevuld met helder licht. Voor mij een mooie start zo rondom het prille ontwaken van de natuur.

 

Superfijne intense en helende dans dag. Onder de warme en veilige begeleiding van LoyLou en Joyce. 
Dikke aanrader!

bottom of page