top of page

Access Consciousness Bars sessies

Sinds februari 2020 ben ik gestart met het geven van Access Consciousness Bars sessies. Ik heb hier een workshop in gevolgd en mag mij nu officieel Practicioner noemen. Zelf heb ik ervaren hoe diep ontspannend, bevrijdend en helend het werkt! Ook de mensen in mijn omgeving die een of meerdere sessies hebben ontvangen, zijn heel enthousiast over de diepgaande werking.

Wat zijn de Bars ?

De Bars zijn energiepunten op het hoofd. Elk punt is verbonden met een specifieke frequentie, die ook heel specifiek doorwerkt op een thema, zoals de frequentie van controle of verdriet. Door de 32 punten op het hoofd zacht aan te raken, ontstaat een verandering in de hersengolfactiviteit. De Theta-bewustzijnsstaat is te vergelijken met een diepe meditatie. Tijdens een Bars-sessie komt de cliënt in deze diepe ontspanning, zonder daar zelf iets voor te hoeven doen. Ook hypnotherapeuten maken therapeutisch gebruik van deze Theta-bewustzijnsstaat om positieve verandering bij hun cliënten te bewerkstelligen.

 

Een van de voordelen van een Bars-sessie is dat je niet langer in de ‘verhalen’ hoeft te gaan. Gedurende de behandeling laat de cliënt op energetisch niveau datgene los, wat hem niet langer dient. Dit proces vindt grotendeels onbewust plaats en er ontstaat meer rust en ruimte in het hoofd en de rest van het lichaam. Klinkt allemaal mooi, maar is er dan ook bewijs voor de werking?

Wetenschappelijk onderzoek verricht door neuro-wetenschapper Dr. Jeffrey Fannin, toont de heilzame werking aan die een Bars-sessie heeft op de thalamus. De thalamus is een belangrijk gebied in de hersenen, dat de meeste binnenkomende zintuiglijke prikkels verwerkt.

 

Wat maakt de Bars zo bijzonder?

 • Je hoeft niet in de verhalen te gaan en alles op te rakelen
 • Op energetisch niveau wordt losgelaten wat niet meer nodig is
 • Er wordt niets van buitenaf ingevoegd in het systeem van de ander
 • Eenvoudig door vrijwel iedereen te leren en toe te passen
 • De helende werking op het brein is wetenschappelijk aantoonbaar

Wat kunnen de effecten van een Bars sessie zijn?

De effecten van een Bars sessie zijn zeer divers en per persoon verschillend. Veelgehoorde veranderingen kunnen o.a. zijn;

 • Een helder hoofd
 • Beter bij jezelf blijven
 • Vermindering Burn-out klachten
 • Betere relatie met jezelf en anderen
 • Meer veerkracht
 • Immuunsysteem versterkend
 • Betere concentratie
 • Meer rust, ruimte en energie
 • Vermindering van spanningen en vermoeidheid
 • Een positievere houding ten opzichte van het leven
 • Toename creativiteit en makkelijker andere keuzes kunnen maken

Access Bars sessies bij angsten en depressie.

Onlangs zijn in het ‘Energy Psychology Journal’ de resultaten bekend gemaakt van een Access Bars sessie bij mensen met een milde tot ernstige vorm van angst- en/of depressieve stoornis. Soms merkt niet de persoon zelf, maar juist zijn omgeving de veranderingen op. De veranderingen die zowel mentaal als fysiek kunnen zijn, zijn het sterkst waarneembaar na 2 á 3 weken.

In het gunstigste geval verandert je hele leven na een Bars sessie, in het slechtste geval voelt het aan alsof je een ontspannen massage hebt gehad. Mijn ervaring is dat een reeks van 5 wekelijkse Bars sessies een enorme bijdrage kan zijn in het creëren van een vrijer en gelukkiger leven.

 

De prijs voor een Bar sessie van 5 kwartier /anderhalf uur is € 60, incl. gesprek en kopje thee.

Het wordt aangeraden om hierna 4x wekelijks een sessie te ondergaan , zodat je steeds dieper kunt loslaten en ontspannen. Bevrijd jezelf van alle ballast in 2020! Wil je 5 sessies dan krijg je € 25 euro korting op de totaalprijs, dus een 5 strippenkaart kost dan geen € 300, maar € 275.

Je kunt mij mailen voor een afspraak: dewitteroosnu@gmail.com

 

Behalve de bars, kan je ook kiezen voor een trauma-behandeling, zowel emotionele trauma's als fysieke, kosten zijn hetzelfde als de bars-behandeling: 

 

Bodyprocessen: Trauma's loslaten

Fysieke trauma's uit het celgeheugen loslaten, bijv. goed om in te zetten na ongelukken, operaties en bij littekens.

 

 

Enkele reviews van cliënten:

Een paar ervaringen van clienten met een sessie Access Consciousness Bars.

 

“Ik wist niet wat het was en wat het kon bewerkstelligen dus ik ging er volledig open in.

32 punten op je hoofd worden in clusters aangeraakt en ‘doen’ dan wat.

Wat?

Nou in mijn geval heel erg veel!

Het werd een prachtige reis langs allerlei emoties en gevoelens, sommige bleken niet van mij, dus die mocht ik weer wegsturen, wat heerlijk was dat.

Ik voelde kou en warmte, zag kleuren en bewegingen, en nadat ik had verteld wat ik ervaarde in mijn lijf en wat ik zag, onthulde Willy pas de thema’s die werden aangeraakt.

Heel erg bijzonder!

Een van de punten veroorzaakten dat ik mezelf in een donkere grot zag staan, met maar een heel klein beetje licht in de verte. Willy vroeg mij naar het licht te gaan lopen en met beton aan mijn voeten zette ik een paar pasjes, daarna nog een paar net zolang tot ik het licht had bereikt. Het bleek om het thema: verdriet en vreugde te gaan. En ja, ik heb aardig wat verdriet achter de rug, dus mooier kon het niet om uit die donkerte naar het licht te lopen!

Een andere aanraking zorgde er voor dat ik mezelf heel mooi en prachtig en groot en stralend voelde. Dat bleek o.a. het thema dankbaarheid te zijn. Dat was super mooi om te ervaren!

 

Het resultaat van deze sessie: ik heb de nacht erna van half 10 tot 7 uur geslapen!!!!! (en ik ben een hele slechte slaper!) En toen ik daarna opstond merkte ik dat er een enorm gewicht van mijn schouders was afgevallen! Mijn schouders hoofd en nek waren volledig vrij van spanning!!! Een werkelijk ongelooflijk gevoel, zo licht en vrij!

Mijn hele lijf voelde lichter, mijn hoofd blijer en vrijer, maar dat ik geen gewicht meer op mijn schouders had blijft voor mij het mooiste wonder wat ACB mij gebracht heeft.

Ik kan niet wachten tot ik weer een keertje mag!”

 

 

Een andere Review na 5 barbehandelingen:

Ik heb 5 Access barbehandelingen gehad. Met kleren aan, liggend op de massagetafel, ontspan ik hier telkens ruim een uur. Gewoon ontspannen is wat ik mag doen! Verder niets. Willy is dat uur allerlei punten op mijn hoofd aan het vasthouden. Ik houd van massage, dus ik was wel een beetje afwachtend wat dit mij zou brengen! De eerste keer merkte ik dat ik na een korte ontspanning onrust voelde in mijn benen en lichaam. Achteraf was ik wel diep uitgerust en opgeladen. De 4 keer daarna ervaarde ik de behandeling steeds anders. Het was alsof mijn lichaamssysteem steeds aangaf wat er nodig was. Het varieerde van een beetje wegdommelen tot plekken voelen in mijn lijf die aandacht vroegen, die vast zaten, of die wat pijnlijk voelden. Maar altijd had ik achteraf een vitaal, diepe rust, ontspannen, of een fris ruimtegevoel die nog dagen doorwerkte! Duidelijk was dat er elke keer een stap dieper gewerkt werd. De 5e keer was het meest bevrijdend en was een bekroning! Een welkome opkikker in de hectiek van het leven! Willy is een zorgzame, lieve therapeute die haar vak goed verstaat. Daarom kan ik een barbehandeling bij haar met gerust hart iedereen aanraden. "bottom of page